Skansen Kucelgrad

Dla potomnych

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2015-04-26 00:35:44

Januszeł Kuceł
Administrator
Liczba postów: 258
Windows 7Chrome 42.0.2311.90

Przemówienie Januszeła Kuceła

W imieniu swoim i Najjaśniejszego Księstwa proponuje zawieszenie i zaniechanie działań wojennych. Obecnie prowadzona jest tu barbarzyńska wojna, w imię czego? Imperializmu? Kucelgrad padł ofiara agresji, agresji potwornej. Niszczone są miejsca kultu, miejsca ważne dla historii narodu i kultury Kucelgradzkiej. Rabowane są Kucelgradzkie świątynie, niszczone są Kucelgradzkie domy. W imię czego? Mordowani są Kucelgradzcy cywile, rabowane są ich majątki... Ogłaszam, że ja, Januszeł Kuceł będę stał na straży każdego domu, każdej świątyni, nieważne czy to meczet, synagoga, zbór czy kościół. W imię wielkiego narodu Kucelgradzkiego nie złożę broni dopóki ostatni Batawski żołnierz nie opuści tego kraju. Zależy mi jednak na pokoju. Apeluję, więc do władz Batawskich, do jego Królewskiej Wysokości Arne I, Jego Ekscelencji Borisa Hristowa, Do Jego Ekscelencji Fiodora Swirydiuka,  do Jego Książęcej Mości Andrewa Uvarova i do wszystkich władz Batawskich, cywilnych i wojskowych o rozsądek i rozwagę, i o zaprzestanie prowadzenia działań wojennych. Nie żądam żadnych kontrybucji, choć miałbym do tego święte prawo, proszę i żądam jedynie wymiany jeńców i zwrotu zagrabionych Kucelgradzkich majątków. Zależy mi na pokoju, skończmy ta bezsensowną wojnę. Jestem w stanie wybaczyć Batawskim agresorom pod warunkiem wycofania się z Kucelgradu. Apeluję o to jako Książę, ale przede wszystkim zwykły człowiek, zwykły, równy obywatel. Apeluję o  pokój i zaprzestanie działań wojennych, o zdrowy rozsądek.

RIP

#2 2015-04-26 09:20:41

Thomas van der Lis
Gość
Windows 8.1Chrome 42.0.2311.90

Odp: Przemówienie Januszeła Kuceła

Jeżeli uznasz zwierzchnictwo królestwa Batawii, i ogłosisz iż Arne I to jedyny władca.
Pozostaniesz Księciem, ale twe panstwo zostanie ponownie włączone do Batawii.

#3 2015-04-26 13:16:52

Arne von Heim
Były Obywatel
Liczba postów: 23
Windows 8.1Chrome 41.0.2272.101

Powiem szczerze. Jeszcze raz określisz moje wojska złodziejami i mordercami. Wszystkie wyrzutnie rakiet atomowych zostaną wystrzelone w tą wyspę i wróci ona z powrotem tam gdzie jej miejsce! Pod wodę! Dlatego ja także apeluję do pana o nie kłamanie ponieważ cały mikroświat zn a mnie z szacunku do religii i kultur. Poza tym w Wojsku Batawskim panuje silna dyscyplina i kradzież skutkuje dużymi karami...

Polecam przemyśleć i pozdrawiam.

#4 2015-04-26 13:55:33

Januszeł Kuceł
Administrator
Liczba postów: 258
Windows 7Chrome 42.0.2311.90

To co z propozycją pokojową?

RIP

#5 2015-04-26 13:58:28

Thomas van der Lis
Gość